Salvador Puig i Antich
Pàgina sobre Salvador Puig Antich i el seus companys del MIL

Inici
Biografia
Els seus escrits
Agenda


Recordatori 50 anys

"Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria

Nosaltres, testimonis directes de l'època en que tracta la pel•lícula "Salvador", ex-membres del MIL, OLLA i GARI, davant de la indignitat que representa per a tots i totes nosaltres l'exhibició de l'esmentat film manifestem:

1. Que aquesta no és la història política d'en Salvador Puig Antich ni la dels seus companys de lluita, perquè amaga deliberadament la història de subversió revolucionària contra el capitalisme, sense la qual, la vida i la mort d’en Salvador no tenen cap sentit.
2. Denunciem aquesta pel•lícula com un nou producte desinformador i falsificador de la realitat en la que Puig Antich és mitificat com un lluitador per les llibertats democràtiques, basada en la novel•la “Compte Enrera” de Francesc Escribano, on es barreja intel•ligentment l’art de la manipulació i tergiversació dels fets amb intencionades ocultacions i mentides.
3. Denunciem aquest film com un producte de ficció consumista, en la que la tràgica mort d’en Salvador Puig Antich s’aprofita per fer-ne un gran espectacle morbós, extremadament dramàtic, amb la finalitat de treure’n profitosos rèdits econòmics.
4. Denunciem la gran rellevància que se li donen a anècdotes intranscendents a fi de desfigurar i menystenir el caràcter anticapitalista i autònom del MIL, compartit amb la classe obrera més combativa, la qual és ignorada olímpicament en el film.
5. Insistim en la denuncia de l’ocultació dels fets històrico-socials i del moviment obrer d’on neix i es desenvolupa el MIL, així com de les seves aportacions revolucionàries, que obriren pas d’entre d’altres a l’autogestió, l’assemblearisme, l’autoorganització, l’antiautoritarisme i l’anti-militantisme.
6. Denunciem el clar missatge reaccionari i de moral i valors dominants burgesos que respira el film, contradits a les idees i a la manera de sentir i viure d’en Salvador.
7. I denunciem de forma contundent que en aquest estadi intensiu de la economia capitalista (creixement quantitatiu i qualitatiu sobre una base tècnica complexa i en constant renovació), i essencialment en allò que respecta a la vida quotidiana dels ciutadans i assalariats és, cada cop més, dirigida i controlada pels diferents poders. En aquest sentit, el missatge que es desprèn de la pel•lícula té una clara intencionalitat política en el moment actual: impedir la radicalització dels moviments alternatius mitjançant la suposada deriva del MIL i la dramàtica mort d’en Salvador... “L’enfrontament total al sistema no val la pena”.
8. Per últim denunciem també el silenci que mantenen els mitjans de comunicació i especialment l’esmentada pel•lícula sobre la situació de Jean Marc Rouillan, ex-membre del MIL i ex-company de Puig Antich, empresonat encara a França, desprès d’haver complert la condemna, amb qui ens solidaritzem i exigim la seva llibertat immediata, juntament amb els altres companys d’Action Directe.
MIL Societat Anònima